*/?>

Zoek in onze webshop

Dakrandbeveiliging tekst

Dakrandbeveiliging

Wettelijk verplicht boven 2,5 meter

Dakranden dienen ALTIJD beveiligd te worden als het dakvlak meer dan 2,5 meter hoog is, ongeacht de keuze van het systeem en moet langs de werkplek aan beide zijden 4 meter uitsteken, en zal een minimale lengte hebben van 8 meter, dus ook 4 meter aan weerszijden van de toegang ( ladder ), 4 meter aan weerszijden van een ladderlift en /of stortkoker. Langs de randen waar geen dakrandbeveiliging aanwezig is moet een markering aangebracht worden op 4 meter vanaf de rand ( met bijvoorbeeld de bekende rood/witte linten ). Binnen deze zone mogen zich geen mensen begeven. Het is van essentieel belang dat de verplaatsbare beveiliging volgens de voorschriften van de leverancier worden geplaatst.

Het leuningwerk moet minimaal 1 meter uitsteken boven het werkvlak, en de opening van de leuning zal beperkt blijven tot maximaal 47 cm.

Met betrekking tot beleidsregel 3.16 lid,6b-Hekwerken c.q. randbeveiligingen worden doelmatig aangemerkt indien: ten aanzien van de sterkte zij niet bezwijken bij een ongunstige plats aangebrachte neerwaartse belasting van 1,25 KNO en de leuning daarbij niet verder doorbuigt dan 5.0 cm en zij zijdelings niet meer dan 3,5 cm doorbuigen en niet worden verplaatst bij een horizontale belasting van 0.3 kN.

Fons Meeder B.V. logo
Fons Meeder B.V.
Copyright Fons Meeder 1979 - 2022 Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Sitemap

Siteindex

Designpro.nl - Z-IM.nl