*/?>

Zoek in onze webshop

Dakrandbeveiliging tekst

Dakrandbeveiliging

Bij werkzaamheden op hoogte is het essentieel om de veiligheid van uw team te waarborgen. Ongevallen op daken kunnen ernstige gevolgen hebben, en daarom is het van groot belang om de juiste beveiligingsmaatregelen te treffen. Dakrandbeveiliging zorgt ervoor dat werknemers beschermd zijn tegen vallen en helpt bij het naleven van de geldende wet- en regelgeving. Bij Vlutters Tools & Safety begrijpen we het belang van veiligheid op de werkplek en bieden we een breed scala aan oplossingen om dit te waarborgen.

Onze veiligheidsoplossingen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en uitvoeringen, zodat u altijd een systeem kunt vinden dat past bij uw specifieke behoeften en werkomstandigheden. Of u nu kiest voor robuuste, traditionele systemen of voor lichtgewicht aluminium varianten, bij Vlutters Tools & Safety vindt u altijd de juiste optie om uw team veilig te houden.

Wilt u weten welke beveiliging het beste bij uw project past? Maak een keuze uit onze twee hoofdcategorieën:

1. Standaard Dakrandbeveiliging: Onze standaard beveiligingsoplossingen zijn gemakkelijk te vervoeren. Het materiaal bestaat uit lichtgewicht, aluminium leuningramen. Geen onderdeel is langer dan 3 meter, dus alles past prima in een bestelwagen of op een aanhangwagen. Alle onderdelen zijn vervaardigd van aluminium of zwaar verzinkt staal en hebben een extreem lange levensduur.

2. Roofsafe Aluminium Beveiliging: Roofsafe lichtgewicht (aluminium) systemen kunnen zeer eenvoudig worden geïnstalleerd en laten zich op uiterst eenvoudige wijze vervoeren en verplaatsen. Geen onderdeel is langer dan 3 meter, dus alles past prima in een bestelwagen of op een aanhangwagen. Door de lichte en niet te grote onderdelen is het transport naar het dak zeer eenvoudig.

 

Wettelijk verplicht boven 2,5 meter

Dakranden dienen ALTIJD beveiligd te worden als het dakvlak meer dan 2,5 meter hoog is (ongeacht de keuze van het systeem), moet langs de werkplek aan beide zijden 4 meter uitsteken en zal een minimale lengte hebben van 8 meter. Dus ook 4 meter aan weerszijden van de toegang (ladder), 4 meter aan weerszijden van een ladderlift en/of stortkoker.

Langs de randen waar geen dakrandbeveiliging aanwezig is moet een markering aangebracht worden op 4 meter vanaf de rand (met bijvoorbeeld de bekende rood/witte linten). Binnen deze zone mogen zich geen mensen begeven.

Het is van essentieel belang dat de verplaatsbare beveiliging volgens de voorschriften van de leverancier worden geplaatst.

Het leuningwerk moet minimaal 1 meter uitsteken boven het werkvlak en de opening van de leuning zal beperkt blijven tot maximaal 47 centimeter

Met betrekking tot beleidsregel 3.16, lid 6b:

Hekwerken c.q. randbeveiligingen worden doelmatig aangemerkt indien: ten aanzien van de sterkte zij niet bezwijken bij een ongunstige plaats aangebrachte neerwaartse belasting van 1,25 kN (kilonewton) en de leuning daarbij niet verder doorbuigt dan 5.0 cm en zij zijdelings niet meer dan 3,5 cm doorbuigen en niet worden verplaatst bij een horizontale belasting van 0.3 kN (kilonewton).

Vlutters Tools & Safety logo
Vlutters Tools & Safety
Copyright © Soprema NL B.V. - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Sitemap

Siteindex

Designpro.nl - Z-IM.nl